Je geld of…? Club Vocal Statements mini expo

De leerlingen van Trajectum College hebben voor hun eindpresentaties gewerkt vanuit het thema identiteit. Wat is identiteit, wat vind ik belangrijk, waar begint identiteit en wat maakt mijn identiteit? Dit onderzoek resulteerde in een multidisciplinaire wandelroute.

Samen met docenten Aarti, Adanma en Manne hebben de leerlingen een buitenschoolse programma van zes bijeenkomsten gedraaid, waar zij samen met leerlingen op zoek gingen naar wat geld voor hen betekende. Wat zou je doen als je de baas van de wereld was, wat zou je doen met een miljoen, is geld belangrijk, wat als er geen geld zou zijn. Deze thema’s hebben we verkend in gesprekken en creatieve opdrachten. Uiteindelijk hebben we een audiotrack gemaakt, waarin de leerlingen zingen, rappen en zich uitspreken over geld. We hebben letterlijk onderzocht hoe geld klinkt en daar een beat van gemaakt. Ook hebben we zelf biljetten vormgegeven, waarbij de leerlingen zichzelf als een waar staatshoofd op het biljet portretteerden.

Uiteindelijk hebben we een mini-expo gemaakt in Younity in Overvecht.  Bij de opening van de Expo zong Saraï, een van de leerlingen, samen met Aarti de sterren van de hemel. 

Bij Club Vocal Statements werken we met leerlingen die kiezen om buiten school mee te doen. We proberen hier niet een sfeer te scheppen van docent leerlingen, maar juist dat we allemaal makers zijn, die iets moois in kunnen brengen. Deze editie is dat goed gelukt. We hadden een kleine maar talentvolle groep.

Handgemaakt biljet