Nieuws

Ewa, ewa! Leerlingen maken animatie over groeten op Mpower

Samen met jongeren uit vijf klassen van MPower heeft Vocal Statements een animatievideo gemaakt die gaat over groeten. Het begon allemaal eigenlijk eerst vanuit de krachten van de leerlingen van MPower….

Meer lezen…

13 juni 2024 – 3 juli 2024

Een Fissa Waard – Expositie Shop

Expositie in Younity Utrecht
‘Een Fissa Waard’, is een expositie waarin de stem en de creativiteit van jonge talenten uit Utrecht worden gevierd. Koop hier de biljetten van jongeren….

Meer lezen…

Vocal Statements krijgt positief advies voor Utrechtse Cultuurnota 2025 – 2028

Op woensdag 5 juni is het rapport van de adviescommissie voor de Cultuurnota 2025-2028 uitgebracht. Vocal Statements heeft een aanvraag ingediend die positief is beoordeeld met het maximaal haalbare aantal punten….

Meer lezen…

13 juni 2024 – 3 juli 2024

Expositie – Een Fissa Waard

Expositie in Younity Utrecht
‘Een Fissa Waard’, is een expositie waarin de stem en de creativiteit van jonge talenten uit Utrecht worden gevierd….

Meer lezen…

De personificatie van enthousiasme – interview met Fabian Wasterval  

Als vocalist, muziekdocent en teamcoach Carmen Hovestad iets doet, dan doet ze dat met de volle 100% en met veel energie. Op die manier geeft zij ook muziekles en leidt ze docenten op voor Vocal Statements: vol enthousiasme. Zij vertelt over het lesgeven, die energie, en ook waar dat enthousiasme…

Meer lezen…

Voor de volle honderd procent – Interview met Carmen Hovestad

Als vocalist, muziekdocent en teamcoach Carmen Hovestad iets doet, dan doet ze dat met de volle 100% en met veel energie. Op die manier geeft zij ook muziekles en leidt ze docenten op voor Vocal Statements: vol enthousiasme. Zij vertelt over het lesgeven, die energie, en ook waar dat enthousiasme…

Meer lezen…

Op bezoek bij de ELJA MeetUp over jongerenparticipatie

Op woensdag 27 maart vond de tweede ELJA MeetUp plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam, een middag vol inspirerende verhalen, bijdragen en gesprekken met als thema jongerenparticipatie en co-creatie. Onze docenten…

Meer lezen…

Interim zakelijk leider en bestuurder Vocal Statements Josine Gilissen

Josine Gilissen is per 2 april 2024 aangesteld als tijdelijk zakelijk leider van Vocal Statements. Zij vervangt Saskia van de Ree tijdens haar afwezigheid….

Meer lezen…

Hoe stel ik mijn leerlingen in staat om boven zichzelf uit te stijgen?

Voor mijn gevoel zit het hem niet in de stof, maar juist een glasheldere overdracht ervan. Eerst twee stappen terug, om er vervolgens drie vooruit te kunnen zetten….

Meer lezen…

Twee van onze docenten in de nieuwe editie van Kunstzone

Persoonlijke ervaring delen. Connectie voelen met wat je leert. Je verhouden tot jongeren en als docent jezelf telkens opnieuw verhouden tot de groep….

Meer lezen…

Meerjarenbeleidsplan Vocal Statements ingediend

2025 – 2028
Ons meerjarenbeleidsplan 2025-2028 voor de toekomst van Vocal Statements is ingeleverd. Een prachtig plan dat in woord en beeld ademt wie we zijn, wat we doen en wat de urgentie daarvan is….

Meer lezen…

25 januari 2024

Eindpresentaties Mpower Utrecht Je bent mooi, mooi zoals je bent

Zo klonken leerlingen van Mpower Utrecht tijdens de eindpresentaties van hun lessen met Vocal Statements. Wij voelen ‘m wel, jullie ook?…

Meer lezen…

11/12 december 2023

Online vs. Offline

Eindpresentatie Globe College Utrecht in TivoliVredenburg
Voor het eerst in Tivoli Vredenburg op het podium staan en dan ook nog eens zingen? Eerstejaars leerlingen van het Globe College Utrecht deden het gewoon!…

Meer lezen…

Docenten geven workshops op Leidsche Rijn College

Vanuit het thema kracht hebben wij de leerlingen in twee lessen klaargestoomd voor de eindpresentatie: met 150 leerlingen tegelijkertijd uit volle borst zingen, onder begeleiding van een professionele band….

Meer lezen…

Eindpresentatie Kentalis

Een thuis voor nu en mijn droomhuis later
Vanaf september tot december hebben de leerlingen van Kentalis College gewerkt vanuit het thema thuis, wat thuis voor hen betekent, is thuis alleen je huis of kan thuis ook meer zijn? Uit deze vragen komen mooie en kwetsbare verhalen. De jongeren nemen allemaal objecten mee van thuis, laten dat zien…

Meer lezen…

Vocal Statements sluit een sterk schoolseizoen af

Met deze laatste nieuwsbrief sluiten we een bijzonder seizoen af waarin we 1800 leerlingen en studenten bereikten met muziek en storytelling projecten. Het leeuwendeel van ons werk met jongeren vindt plaats in de intimiteit van het klaslokaal. Stap voor stap. Wat een cadeau is het dan om van een docent…

Meer lezen…

Eindpresentatie Kranenburg

Afgelopen halfjaar hebben we voor het eerst met leerlingen van de praktijkschool Kranenburg gewerkt. We onderzochten samen het thema ‘opstaan’ gedurende een serie van 11 lessen. Dit resulteerde op 15 juni in een waardevolle eindpresentatie….

Meer lezen…

Je geld of…? Club Vocal Statements mini expo

Saraï, Sen, Chanel en Tunji hebben tijdens Club Vocal Statements op het Trajectum College, buiten schooltijden om, met onze docenten gewerkt aan een mini-expositie rond het thema geld. Wat is geld? Wat doe je ermee? Wordt je er echt gelukkig van? De leerlingen hebben hierover gesproken, gerapt, gezongen en getekend….

Meer lezen…

Kinderen lopen schouder aan schouder door een wijk

Trajectum College een audiotour door Overvecht over identiteit

De leerlingen van Trajectum College hebben voor hun eindpresentaties gewerkt vanuit het thema identiteit. Wat is identiteit, wat vind ik belangrijk, waar begint identiteit en wat maakt mijn identiteit? Dit onderzoek resulteerde in een multidisciplinaire wandelroute….

Meer lezen…

screenshot tekening kinderen pouwer college

Pouwer College een voorstelling op locatie over succes

Eerstejaars Leerlingen van het Pouwer College hebben dit schooljaar gewerkt vanuit het thema ‘succes’: wat is succes, hoe vaak op een dag ervaren wij een succesmoment, is succes alleen maar geld en rijk zijn?…

Meer lezen…

Boek storytelling

Teamtraining storytelling verhalen delen is essentieel

We leren als team graag bij. Afgelopen mei kwamen we daarom met ons docententeam samen om het belang van storytelling in ons werkveld te bespreken….

Meer lezen…

nieuwe medewerkers igor en mia

We hebben weer nieuwe collega’s dit zijn Igor en Migaisa

In mei en april hebben we met veel enthousiasme nieuwe versterking in ons team verwelkomd: klankbord-facilitator Igor Vrebac en communicatiespecialist Migaisa Poeketi. Beiden brengen een schat aan ervaring en passie met zich mee….

Meer lezen…