Over ons

De missie van Vocal Statements is de stem van jonge mensen te laten horen die opgroeien in deze tijd. We vinden het belangrijk dat leerlingen van het vmbo, praktijkonderwijs, speciaal onderwijs en het mbo zichzelf serieus nemen, dat ze zich durven laten zien en dat hun stem wordt gehoord. We gebruiken daarbij de basisinstrumenten zingen en storytelling ondersteund door andere kunstdisciplines (theater, multimedia en beeldend).

Wij dromen van een wereld waarin iedereen zijn eigen stem vindt en tegelijkertijd nieuwsgierig blijft naar die van een ander. Wij dromen van een diverse samenleving waarin elk kind zich thuis- en veilig voelt. Waarin iedereen zijn creativiteit kan ontplooien en de kans krijgt uit te groeien tot een completer, mondig mens. Zodat we met elkaar een completere maatschappij vormen.

In de kern gaat ONZE AANPAK over ontmoeting, verbinding, jezelf leren kennen, openheid. Via de muziek, in alle veiligheid je stem leren kennen en laten horen.

Waarom zingen?

Muziekeducatie in het bijzonder samen zingen is onze basis. Zingen vanuit je hart, oprechte interesse en nieuwsgierigheid verbindt. Zingen ontwikkelt en verdiept je persoonlijke, authentieke stem en laat horen wie je bent.

Leren door te DOEN

Jongeren leren door te DOEN, door mee te doen. Door actief bezig te zijn met de eigen stem krijgen ze de kans hun stem te leren kennen als een belangrijk instrument om zichzelf serieus te laten horen. We geven met name jongeren die opgroeien in krachtwijken ervaringen en vaardigheden mee die hen (ont)wapenen voor het dagelijks leven en de toekomst.

URGENTIE

Het vmbo is dé plek waar de realiteit van verschillende culturen en religies samenkomen. We zetten in op de kracht van het vmbo als een plek in de samenleving die inspireert door de verscheidenheid aan stemmen die daar samenkomen.

ORGANISATIE

Vocal Statements / Stichting Operamakers

Loevenhoutsedijk 301
3552 XE Utrecht
info@vocalstatements.nl
www.vocalstatements.nl
Telefoon: 06-52463479

KvK 806173257
RSIN 8061.73.257
IBAN NL09 INGB 0006 2410 32 t.n.v. Stichting Operamakers

Statutaire naam en doelstelling

Vocal Statements (VOS) is de roepnaam voor al onze activiteiten. De stichtingsnaam Operamakers gebruiken we alleen als statutaire naam zoals bijvoorbeeld op de bankrekening en ANBI.

 ANBI

Stichting Operamakers heeft een (culturele) ANBI status en zodoende een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit heeft fiscale voordelen voor diegenen die een gift doen aan stichting Operamakers. Meer info

De stichting heeft ten doel: Het verbinden van opera en samenleving, waarbij de verbinding ligt in een van de meest menselijke uitingsvormen, namelijk zingen, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Raad van toezicht

  • Carmelita Serkei (voorzitter), psycholoog-begeleider bij professionals in NAH, zelfstandig consultant
  • Aleid Wolfsen, directeur AP, voormalig. burgemeester van Utrecht
  • Cees van Eijk, oud-wethouder werk, inkomen, jeugd en diversiteit van de Gemeente Amersfoort en oud-wethouder cultuur van Utrecht
 

De leden van de Raad van Toezicht ontvangen geen vergoeding voor het vervullen van hun functie.

Beleidsplan en jaarverslag

In ons meerjarenbeleidsplan 2025 – 2028 en in ons jaarverslag vind je meer informatie over onze organisatie. Klik op de links hieronder voor de documenten: jaarverslag 2022.

ONS TEAM

Saskia van der Ree Zakelijk leid vocal statements

Saskia van de Ree

zakelijk leider, bestuurder

Als bestuurder ontwikkelt Saskia in gesprek met het team, raad van toezicht het beleid van Vocal Statements. Als zakelijk leider zorgt ze voor de financiën en overeenkomsten.

email

Aarti
Prins

docent

Manne
Heijman

docent

ArendJan Averink

docent

ADANMA
OKORO

teamcoach, docent theater

Adanma is coach van collega VOS-docenten op Trajectum, Pouwer en Kentalis College. Ze is bedenker van diverse presentatievormen en verrijkt de VOS-methodiek met tools uit het theater.

email

Carmen
Hovestad

teamcoach, muziekdocent

Carmen is coach van collega VOS-docenten op het Globe College. Ze scout en begeleidt nieuwe docenten en verkent de uitbreiding van Vocal Statements in het mbo en opleidingen docent muziek.

email

Vrouw met grijze blouse lacht in de camera afrohaar

Migaisa
Poeketi

communicatie

Migaisa zorgt ervoor dat verhalen over het werk van Vocal Statements van de werkvloer hun weg naar buiten vinden.

email

Marthe van der Hilst

projectleider

Marthe coördineert de ontwikkeling en uitvoering van onze projecten en presentaties. Ze is de spin in het web tussen muziek-/kunstdocenten, teamcoaches en scholen

email

FABIAN WASTERVAL

 docent

Ivar
Jepma

teamcoach, muziekdocent

Igor rood shirt artistiek klankbord

Igor
Vrebac

artistiek klankbord

Ik heb jarenlang gewerkt als theatermaker waarbij ik mijn eigen verhalen als uitgangspunt nam om voorstellingen te maken. Nu krijg ik energie van jongeren een podium te geven om hun verhaal te vertellen. 

email

Marthe van der Hilst

projectleider

Fabian Wasterval

docent

Ivar
Jepma

docent

PeRS

Neem voor persvragen contact op met:

Migaisa Poeketi migaisa
@vocalstatements.nl

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van wat wij doen en wat ons inspireert?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

PARTNERS

Subsidiënten en Fondsen

Samenwerking

Partnerscholen

Vocal Statements op projectbasis

Vocal Statements in het hbo

COOKIES EN PRIVACY

Stichting Operamakers verwerkt persoonsgegevens in de vorm van naam en E-mailadres wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. Bij het afspelen van video’s op onze websites worden er Youtube marketingcookies geplaatst op je apparaat.

Stichting Operamakers neemt de privacy en veiligheid van onze websites en haar gebruikers serieus en neemt passende maatregelen om misbruik tegen te gaan. Heb je vragen over de gegevensverwerking en/of -bescherming, neem dan contact op met: zakelijk@vocalstatements.nl