Eindpresentatie Kranenburg

Voor welke idealen sta jij op?

Afgelopen halfjaar maakten we voor het eerst kennis met leerlingen van de praktijkschool Kranenburg College. Onze docenten Fabian, Manne en Isis onderzochten met een groep tweedejaars leerlingen samen het thema ‘opstaan’.

Opstaan doe je iedere dag. Maar wat zijn je ochtendrituelen, wanneer sta je goedgeluimd op en wanneer juist niet? Ook kun je opstaan voor wat je belangrijk vindt, voor je idealen. Tijdens de presentatie op 15 juni toonden de leerlingen statements over de vraag: voor welke idealen sta jij op? De statements die hieruit ontstonden, waren geprint op een kussensloop en tentoongesteld. Ook zongen de leerlingen samen het lied ‘Deze is van mij’ van Susan en Freek en sloten af met een dans in Krump-stijl die startte met, heel toepasselijk, een wekker die afging. 

De samenwerking met Kranenburg leverde een leuke en leerzame pilot op. Niet alleen omdat het de eerste keer was dat Vocal Statements en Kranenburg de krachten bundelden, maar ook omdat we voor het eerst de discipline dans hebben gebruikt. Dansdocent en DJ Isis Adriaens versterkte en coachte het team van muziekdocent Fabian Wasterval en docent beeldend Manne Heijman. 

Manne: “Het was even zoeken naar het verenigen van alle disciplines. Maar ook dit onderzoeken en aftasten was een heel waardevol en leerzaam proces.”