Eindpresentatie Kentalis

Een thuis voor nu en mijn droomhuis later

Vanaf september tot december hebben de leerlingen van Kentalis College gewerkt vanuit het thema thuis, wat thuis voor hen betekent, is thuis alleen je huis of kan thuis ook meer zijn? Uit deze vragen komen mooie en kwetsbare verhalen. De jongeren nemen allemaal objecten mee van thuis, laten dat zien aan de klas en vertellen daar verhalen over.

Met deze onderzoeken en persoonlijke verhalen is een documentaire gemaakt om alle verhalen en nummers vorm te geven. Neem een kijkje in wat thuis betekent, welkom in mijn wereld, welkom in mijn veilige bubbel. Waar ik mezelf kan zijn in alle rust, waar er soms verdrietige momenten zijn, maar ook waar veel liefde is. 

De leerlingen dromen ook over hun eigen huis in de toekomst, hoe ziet mijn droomhuis eruit? Zijn daar huisdieren, een gezin, staat er een auto voor de deur? Heb ik een tuin of een balkon? Welke kleuren zien wij in jouw droomhuis? Deze vragen zijn behandeld in de lessen, uiteindelijk hebben vier klassen materiaal gemaakt is dit tot een mini-documentaire gevormd. 

Een documentaire waar bestaande nummers en zelfgeschreven coupletten in zitten, persoonlijke teksten die ingesproken worden, leerlingen die vertellen wanneer een thuis een thuis is en wat ze daarvoor nodig hebben.