Teamtraining storytelling verhalen delen is essentieel

We leren als team graag bij. In mei organiseerden we een teamtraining om ons begrip en skills op het gebied van storytelling te verdiepen. 

Als collectief van muziek-, theater- en kunstdocenten streven we ernaar om onszelf te blijven ontwikkelen. Daarom organiseren we regelmatig teamtrainingen en -workshops waarin we met elkaar in gesprek gaan en elkaar inspireren, telkens in het kader van een voor ons werkveld relevant thema. Ditmaal bespraken we hoe storytelling kan bijdragen aan het docentschap.

Te gast waren storytelling coach Arjen Barel en Fouad Lakbir van Storytelling Centre. Hun inzichten en lessen gaven ons een goed beeld van hoe belangrijk het delen van persoonlijke verhalen kan zijn én we kregen praktische tools mee. Wij vinden: elk verhaal verdient het om verteld te worden. Ook in de lessen met vmbo-leerlingen is het essentieel om zelf te delen, maar ook om te luisteren. Om meer diepgang te vinden en meer binding te creëren.

Muziekdocent ArendJan Averink over deze training: “Dit was een ‘ah tuurlijk!’ momentje voor mij. Want hoe gaaf en simpel kan het zijn om met een groep te werken vanuit een verhaal? Hoe klein of groot of meeslepend ook. Een verhaal boeit, heeft een boodschap en iedereen heeft wel een verhaal waaruit je kan putten.”

Dit inzicht nemen we natuurlijk mee in onze manier van lesgeven en luisteren.

Na afloop kreeg ons docententeam ook een exemplaar van Arjen’s boek ‘Storytelling en de wereld’. Dit boek vinden wij een waardevolle bron van inspiratie bij ons werk in de klas.

Boek storytelling