Ewa, ewa! Leerlingen maken animatie over groeten op Mpower

Samen met jongeren uit vijf klassen van MPower heeft Vocal Statements een animatievideo gemaakt die gaat over groeten. Het begon allemaal eigenlijk eerst vanuit de krachten van de leerlingen van MPower.

De docenten van Vocal Statements en de jongeren ontdekten dat de kracht van de school ligt in de leerlingen en hoe zij elkaar groeten. Het is belangrijk dat we elkaar groeten, want zo erkennen we de ander. De kernboodschap is: Zie de ander, erken iemand, en groet iemand die je ziet op straat of op school. Blijf elkaar zien en blijf elkaar groeten.

We begonnen met tekenen. We vroegen eerst aan de jongeren hoe hun superheld eruitziet en welke kracht diegene heeft. Op basis daarvan hebben de jongeren karakters gemaakt. De jongeren hebben de karakters vijf keer net anders getekend waardoor de poppetjes gaan bewegen. We voegden muziek en geluiden toe om het beeld te versterken en gebruikten ook elementen uit de school. Met trommels en drums werkten we ook, want volgens de leerlingen zei dit iets over de energie op school. Uiteindelijk werd alle input omgezet naar deze animatievideo.