13 juni 2024 – 3 juli 2024

Expositie – Een Fissa Waard

‘Een Fissa Waard’ is een expositie waarin de stem en de creativiteit van jonge talenten uit Utrecht worden gevierd.

De expositie, die plaatsvindt in Younity Utrecht, toont het werk van tweedejaars leerlingen van het Pouwer CollegeKranenburg Praktijkonderwijs en deelnemers van het buitenschoolse project Club Vocal Statements.

Feestelijke opening
‘Een Fissa Waard’ wordt feestelijk geopend op 13 juni. Inloop om 16:00, aanvang 16:15 – 17:00 uur. Tot en met 3 juli 2024 is de expositie te zien. Bezoek is gratis. De expositie bestaat uit twee thema’s die de verschillende perspectieven van de jongeren weerspiegelen.

Wat is de waarde van dingen en Hoe vieren mensen?

Het eerste deel: ‘Waarde’

De jongeren van het Pouwer College en Kranenburg Praktijkonderwijs hebben het thema ‘Waarde’ onderzocht. Wat is waardevol voor hen? Geld, vriendschap, succes, familie, gezondheid? De leerlingen hebben een complete medley over waarde samengesteld en ingezongen, statements over waarde opgenomen, en alle jongeren hebben hun eigen geldbiljet gemaakt. Deze biljetten zijn ook te koop in ruil voor iets wat van waarde is voor de jongeren. Het is dus een mooie kans om je kunstcollectie van jonge Utrechtse makers uit te breiden of te starten! Koop de biljetten hier. De gekochte biljetten kunnen op donderdag 4 juli opgehaald worden tussen 10.00 en 13.00 uur in Younity Utrecht.

Het tweede deel: ‘Vieren’
De jongeren van Club Vocal Statements hebben het thema ‘Vieren’ onderzocht. Hoe vier jij een feestje, je verjaardag, je successen of juist je fouten? De jongeren presenteren hun artistieke onderzoek aan de hand van een audiovisuele installatie.

Verkennen en Inspiratie: kom naar de opening

Kom en laat je inspireren door de waardevolle en feestelijke creativiteit van de jongeren. Leer tijdens de expositie hun unieke perspectieven kennen. 

 

Praktische informatie

Een Fissa Waard
donderdag 13 juni t/m  woensdag 3 juli 2024
Gratis toegankelijk.

Younity Utrecht

Jonkvrouw Sanderijndreef 35
3562 LJ Utrecht

Bereikbaar met openbaar vervoer. Gratis parkeren mogelijk.

De gekochte biljetten kunnen op donderdag 4 juli opgehaald worden tussen 10.00 en 13.00 uur in Younity Utrecht.

Credits

Ontwerp expositie: docenten Manne Heijman, Adanma Okoro, Lisa Roth, en leerlingen Club Vocal Statements 

Werk uit expositie: Leerlingen van het Pouwer College, Kranenburg Praktijkonderwijs en leerlingen Club Vocal Statements.

Deze expositie is een project van Vocal Statements en is in samenwerking met leerlingen van het Pouwer College, Kranenburg Praktijkonderwijs en deelnemers van het buitenschoolse project Club Vocal Statements gemaakt. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, ELJA Foundation, Creatief vermogen Utrecht, VSBfonds, Gemeente Utrecht, Mpower, Pouwer College en Kranenburg Praktijkonderwijs. Speciale dank aan Younity Utrecht.