Docenten geven workshops op Leidsche Rijn College

Dit geeft ons energie. De docenten van Vocal Statements hebben workshops verzorgd voor eerstejaars leerlingen van het Leidsche Rijn College! Vanuit het thema kracht hebben wij de leerlingen in twee lessen klaargestoomd voor de eindpresentatie: met 150 leerlingen tegelijkertijd uit volle borst zingen, onder begeleiding van een professionele band. Daarvoor klonken statements over wat kracht voor hen betekent en wie zij kracht toewensen.  Deze leerlingen zitten nog geen maand op de middelbare school en zijn volop op zoek naar hun plek. Daarom is de Vocal Statements les een mooie gelegenheid om te werken aan veiligheid in de klas, met muziek als middel.  

Docent Fabian Wasterval: “Het was prachtig om samen met de leerlingen aan deze klassensituatie te werken met open gesprekken, het schrijven van statements, of juist een liedjespolonaise om even op te warmen. Geen enkele leerling had dan ook verwacht in lesdeel 2 samen een lied in te studeren, alsof we dat al maanden met elkaar deden… We waren positief verrast door het zangniveau van de leerlingen en konden écht bezig met de puntjes op de i.”  

De video is maar een kleine momentopname van deze lessen en de energie die de leerlingen brachten. Wij hebben in ieder geval enorm genoten en wat ons betreft: tot volgend jaar!